För vi är rätt så häftiga som teknikare
Idag bakade jag banan-choklad-kokos-paj med Kajsa på hålan! Den blev god om man blandade ut den med marsán-sås (as usual, ni vet) för annars är inte varm banan inte särskilt gott (då är inte banan med choklad i på grillen inräknad). Det är mysigt att vi har sådana stunder där vi bara cyklar hem till någon varje torsdagshåla och får för oss att baka (som Sanel gissade på att vi skulle göra faktiskt).
'
Dessutom fick jag en ren känsla av att jag börja bli kemist (på en väldigt låg nivå förstås) när vi idag fick laborera fram några estrar med hjälp av alkoholer och något-som-börjar-på-h-syror. Att få en doft som får en att få kväljningar bara för att den luktar som spya till att tillsammans med lite etanol få den att lukta som ananas. Det luktade verkligen som det faktiskt. Vi skapade också två andra estrar som luktade pepparmint och som Jenka-tuggumi. Det var kul, tills pappersfiltret som vi hällt vätskan med doften på började frätas sönder pga svavelsyran (tänk om man hade fått det på sig när man hällde i det i provrören?).
Kommentarer
Trackback