Svenskaskriveri och snorerier

Gick hem från skolan för fy vad dåligt jag mådde. Förkylining - check!

Har ni också den där känslan av att titta igenom en sak en andra gång, vid ett annat tillfälle och ett annat sinnestillstånd, och att den där saken inte påverkade er lika mycket den andra gången?
Jag själv brukar ofta ha det, om jag nu tittar eller funderar över saker en andra gång. Kanske för att jag väldigt lätt agerar efter mina känslor (dock behärskar jag det mycket bättre nuförtiden).
I alla fall, så hade jag den känslan idag. Tittade över en sak som hände igår och som jag inte mådde så bra över, men kände definitivt inte samma känsla. Det var nästan tvärtemot, det var ju nästan bättre än vad det brukade vara innan. Därför mår jag mycket bättre nu, i alla fall i själen (för fysikskt sätt mår jag lika pissdåligt med mina hostningar och snorerier som innan).
Så, nu vad det löst och nedskrivet.

Vi har ju en skrivuppgift i svenskan nu då, och det är en viss examination på sociologin som vi gått igenom i några veckor. Det fanns några punkter (man fick även komma på nåt eget) som man fick välja mellan som handlade just om språkbruk och dialekter.
Mitt självklara val var om kvinnor och män talar osv. För helt ärligt, genus är något som har intresserat mig (skulle förvåna mig om jag inte skulle skriva om något sådant senare i bloggen) på senaste tiden, och det känns riktigt skönt om jag kan ta med dessa åsikter i själva texten. Ja, jag tror verkligen med att samhället behandlar flickor och pojkar olika och lär dem hur de ska vara och att det är därför vi agerar och mår olika när vi blir äldre.
Dock så måste jag kanske se till så jag inte pratar allt för mycket genus, för det är ju trots allt sociologi jag ska skriva om (fast då kan det eventuellt låta som att jag är helt emot genus, omg.... dööör).

Haha, sjukt cepe att jag skriver lika långt om två olika saker.... (svårigheten att kunna kategorisera inlägget uppkom just)

Avatar (SWE) - The great pretender

Kommentarer

Skriv ned dina tankar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0