Kaka baka, liten... nej, skit i det!
'
När jag inte uppdaterar på dar betyder det att jag är så upptagen så jag knappt sitter vid datorn, och kommer på det precis när jag lägger mig. Idag, när man har två lektioner och slutar ganska så tidigt (14:30) så lär man sig att man hinner både med att laga lunch och sockerkaka. Nu blev det saffranskaka (asgott!) och jag känner för att dela med mig av receptet (då jag ändå kan det i huvudet).
'
Saffranskaka (dådåå):
'
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin
0,5 g saffran
1 dl mjölk
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
'
Tillredning:
Sätt på ugnen på 175 grader (hehe, sätt på).
Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret tills de bli pösigt (max 3-4 min med elvisp).
Smält margarinet i en kastrull och blanda i saffran och mjölk. Häll därefter i det i äggsmeten.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt tillsammans, och vänd den (med en spatel ffs, annars förlorar du all luft) försiktigt i ägg-saffran-smör-smeten.
Sedan är det bara att få plats med allt i en form, och kasta in den i mitten av ugnen. Grädda i 25-35 min (du får gärna ha koll med en sticka tills smeten är fast).
'
Feta failen om det nu är så att jag glömt något. Fast spelar det någon roll? Hur stor chans är det att någon kommer baka det här?
Kommentarer
Trackback